T ö r t é n e t ü n k
Anyai ágon a neves soproni poncichter család leszármazottai vagyunk. Már 1710 óta szőlőtermesztéssel és bortermeléssel foglalkoztak őseink. Később borkimérést is üzemeltettek a Balfi utcában található Stubenvoll-házban.
Ebbe a környezetbe születtünk bele, gyerekkorunk játszótere a szőlő volt, mindig vittek bennünket, ha akartuk, ha nem. Mostanra már mi is rendelkezünk 20 éves múlttal ezen a területen. 2020-ban úgy éreztük, elérkezett az idő arra, hogy felélesszük örökségünket, és újra beemeljük a soproni, a magyarországi és egyszer majd a nemzetközi köztudatba a Stubenvoll család nevét. 2020-ban így indult útjára a Stubenvoll Pince.
történetünk
M é g i s m i é r t S t u b e n v o l l ?
Soproni Borvidék
D ű l ő i n k
Jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk. Emberi léptékű birtokméretet szeretnénk a pincének. Ez a méret jelenleg lehetőséget ad arra, hogy kizárólag mi magunk, szűk családi körben műveljük szőlőinket és
készítsük borainkat. Időnk kétharmada a szőlőben telik, a maradék a pincében és kóstolókon, így jut idő a dűlőink és fajtáink megismerésére. Nagyon tudatosan fogtunk hozzá a fajták telepítéséhez és nem utolsó sorban a dűlők kiválasztásához.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megtegyünk mindent a minőségi alapanyagért. Komolyan vesszük a hozamkorlátozást és a környezettudatos művelésmódot tartjuk a jövőnknek, kíméletes és fenntartható szőlőművelésre törekszünk. Jelenleg 5 különböző dűlővel foglalkozunk, a zászlóshajó szerepet, pedig a Kékfrankosnak szánjuk.
Szőlősgazdák
C s a l á d i b o r á s z a t
Orosz Csaba
Poncichter, Értékesítés és esemény
Orosz Péter
Poncichter, Borkészítés
SOPRON
A b o r k é s z í t é s
Címkevilágunk egységes, de másoktól mégis jól elkülöníthető megjelenéssel rendelkezik.
Egy nagyon jellegzetes soproni látkép van a címkén, melyben egyértelműen felismerhető Sopron város sziluettje. A Tűztorony mellett az Evangélikus és a Kecske – templom is megjelenítésre került.
Ahogy a szőlőnél, úgy a boroknál is a minimális beavatkozás hívei vagyunk. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy kizárólag saját alapanyaggal dolgozzunk. Magas minőségű, egészséges szőlő előállítása az elsődleges feladat.
Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő szüreti napok kiválasztására, hogy a lehető legegyensúlyosabb bort tudjuk készíteni. Fehér- és rozéborainkat rozsdamentes acéltartályokban, vörösborainkat pedig nyitott kádakban, „csömöszölve” erjesztjük. Borok kezelésénél, amennyiben szükséges, kizárólag természetes derítőszereket használunk, illetve törekszünk az alacsonyabb kénszintre a borok esetében. Maximum 80-90mg/liter összes kén.