Zöldveltelini 2021

4,200Ft
Kiemelt fehér fajtánk, ugyanakkor nagyon nehéz belőle emlékezetes bort készíteni a nemzetközi mezőnyben. Egyik hitvallásunk az, hogy egy jól definiált, gyümölcsös, egyidejűleg meghatározó és felismerhető ízvilággal rendelkező zöldveltelinit formáljunk. Ehhez elengedhetetlen a kiváló alapanyag.

Elfogyott

Érdekességek a szőlősgazdáktól

Egy 30 éves telepítés kézzel válogatott termése a Harkai kúpról, Koglberg, ami alapvetően egy remek köves, meszes talaj a Lövérek közelében. Spontán erjedt, acéltartályban, majd  10 hónapon keresztül finomseprőn érleltük. ⅔ részben 300 literes Kádár Larus hordókban, ⅓ részben acéltartályban. Ezt követően házasítás, majd 2 hónapos acéltartályos érlelés következett. Derítés nélkül és enyhe szűrést követően palackoztuk mindösszesen 800 palackot.

Berlinger Gold

Nagy örömmel osztjuk meg veletek, hogy Zöldveltelinink aranyérmes lett a berlini Wine Trophy-n! 
 
Ez egy hatalmas elismerés pincénk számára, hisz mindig keményen dolgozunk azért, hogy a lehető legjobb borokat készítsük el. Büszkék vagyunk rá, hogy zöldveltelinink ilyen magas rangot ért el a versenyen.
Borigo Magazin 2022

Kádár Hungary 300 literes Larus másodtöltés. Világos szalmasárga megjelenés, érderes. Lendületes illat, amely telis-tele van gyógynövénnyel. Gyümölcse érett körte és alma, és a hordó hatása sem elhanyagolható. Kóstolva a szerkezete a feszesség és a krémesség határán van, savai arányosak, a sósság komoly. Ugyanakkor a gyümölcs és teltség is meg van. A herbák a korty előrehaladtával visz.

Nem szokványos. Ígéretes tétel.”

Évjárat: 2021
Fajta: 100%
Telepítés éve: 1988
Művelésmód: középmagas kordon
Tőszám: 3300/ha
Talaj: Hűvösebb, széljárta vidék ez, adottságaiban hasonlít Champagne-ra, köszönhetően a mészben gazdag, köves talajának
Termőhely: Kogl
Mennyiség: 800
Alkohol: 12,50%
Extrakt: 23,6 g/l
Cukor: 1,8 g/l
Titrálható sav: 5,8 g/l