F I A T A L P O N C I C H T E R E K

1710 óta

E z a m i ö r ö k s é g ü n k

Szeretjük a hajnali csendet,
na meg a tűz ropogását.
Dűlőink nyugtató erejét,
és a pirkadat hűvös illatát.
Ez a mi örökségünk.
fajták telepítése

T u d a t o s g a z d á l k o d á s

Nagyon tudatosan fogtunk hozzá a fajták telepítéséhez és nem utolsó sorban a dűlők kiválasztásához. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megtegyünk mindent a minőségi alapanyagért. Komolyan vesszük a hozamkorlátozást és a visszatérve a poncichter életmód természet közeliséghez, környezettudatos művelésmódot tartjuk a jövőnknek, kíméletes és fenntartható szőlőművelésre törekszünk. Jelenleg 5 különböző dűlővel foglalkozunk, a zászlóshajó szerepet, pedig a Zöldveltelininek és a Kékfrankosnak szánjuk.

Stubenvoll Pince - Soproni Borvidék - Sopron Poncichter-7
hűvős reggelek

H a j n a l i m e t s z é s

A pirkadat hűvös illatával ébred metszéskor a szőlősgazda.

A dűlőinken töltött időszak a szorgalmas munka mellett meditatív hatással is bír egy igazi poncichternek. Míg az ember ott van a dűlőkön, nincs más dolga csak elmélyülni a kisebb – nagyobb gondolataiban és eggyé válni a természettel.

feladatunk

A S t u b e n v o l l n é v

Gyerekkorunk játszótere a szőlő volt, mindig vittek bennünket, ha akartuk, ha nem. Mostanra már mi is rendelkezünk 20 éves múlttal ezen a területen. 2020-ban úgy éreztük, elérkezett az idő arra, hogy felélesszük örökségünket, és újra beemeljük a soproni, a magyarországi és egyszer majd a nemzetközi köztudatba a Stubenvoll nevet. 2020-ban így indult útjára a Stubenvoll Pince.