SPRN Rozé

1,990Ft
Ez a rozébor döntő százalékban a soproni borvidék kiemelkedő fajtáinak számító Kékfrankos és Zweigelt szőlőink legjavát tükrözi. Mellettük fűszerként szolgál világfajtaként a Pinot noir. Mindhárom fajta a Gauer (Weidengrund) dűlő termése, a Kékfrankost és a Zweigeltet ugyanazon a napon szüreteltük, már szőlőként házasítottuk, a Pinot noirt pedig kifejezetten rozénak szüretelve, pezsgőalapanyaggal együtt.
Érdekességek a szőlősgazdáktól

Röviden ázott cefrén a must, majd ülepítés következett. Hűtött acéltartályban erjedt, 16 nap alatt. Erjedést követően házasítottuk ezt követően finomseprőn érlelődött, hogy a gyümölcs mellett kicsit kerekedjen. Derítés és szűrés után került palackba.

Gyümölcsös, ugyanakkor játékos és összetett textúrájú rozé lett az eredmény.

 

Átlagos tápérték / 100 ml
Energia: 375 KJ/ 90 kcal
Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0,18 g
amelyből cukrok: 0,18 g
Fehérje: 0,1 g
: 0 g
Összetevők: szőlőbor
Alkoholtartalomnövelés: –
Tartósítószerek és antioxidánsok: szulfitokat tartalmaz